'Het meest blij word ik als ik mensen kan helpen hun zang- of spreekdoel te bereiken. 
Wat hun wens ook is.

Op de meest concrete manier, in een taal die iedereen begrijpt. '

Elke Rouwmaat

VOOR ZANGERS, SPREKERS 
&
VOCAL COACHES

Meld je je aan, dan houd ik je op de hoogte van de dingen die ik doe, video's die ik maak en cursussen die ik geef.
Je bent de eerste die het hoort als er nieuwe cursussen of workshops zijn en als er ontwikkelingen zijn op gebied van zang en zangtechniek! Ik zal je gegevens nooit doorspelen aan derden. Uitschrijven kan altijd onderaan iedere mail. 

ONLINE DOE HET ZELF CURSUS

Wil je liever zelfstandig aan de slag met je stem?
Of de meest simpele uitleg van zangtechnische onderdelen?
Met de online doe-het-zelf-cursussen werk je dmv videolessen en opdrachten aan je eigen stem!

Kijk dan eens bij de online lessen zoals de cursus SOUNDBASICS!

 

WORKSHOPS EN CURSUSSEN

Wil je nog meer uit je stem halen waarbij je ook nog individueel gecoacht wordt?

Meld je dan aan voor een workshop of cursus!
INDIVIDUELE COACHING

Wil je specifiek werken aan je stem, bijvoorbeeld voor een auditie/concert of loop je tegen een probleem aan?

Spreek een individuele coaching af met Elke!

Leer beter zingen én coachen

met dit gRATIS e-book 

en ontdek hoe makkelijk je je sound kunt aanpassen!

Hallo!

Ik ben Elke Rouwmaat: zangeres, vocal coach, en dirigent en bovenal: genieter van alles wat ik doe!

Ik heb altijd geprobeerd om iedere dag te doen waar ik blij van word - of het nou zingen is, coachen, maken of (ook niet onbelangrijk af en toe) helemaal niks doen. Dat heeft met tot nu toe alleen maar moois opgeleverd!


Als zangeres/pianist heb ik mogen spelen in uiteenlopende bezettingen op de meest uiteenlopende plaatsen:
Van solo in de Ziggo Dome Member Lounge tot met voltallige band in de Aston Martin Racing Hospitality VIP Lounge van de "24 uur van Le Mans", van Bruiloft-in-sprookjesachtig-kasteel tot feesttent op de kermis in het noordelijkste puntje van Nederland, van Eftelingtheater tot achtertuin-verjaardag. 

Maar ook zingen in theatervoorstellingen, meedoen in producties als The Wall van Pink Floyd of een liedjes-van-Toon-Hermans-programma begeleiden maken me ontzettend blij!


In mijn homestudio neem ik regelmatig stemmen op, zowel koortjes als stemmen voor tekenfilms of de Efteling. Dit heeft direct weer raakvlakken met mijn fascinatie voor stem: Door te acteren moet je stem 'meekleuren' en daardoor is iedere klus een enorm feest om het juiste geluid te zoeken.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 


Na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang heb ik eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Daarna ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem: een systeem wat zangtechniek op een concrete manier uitlegt met taal die iedereen begrijpt.


Op dit moment ben ik onderdeel van het kernteam en Master Teacher - Course Instructor binnen het Universal Voice Institute.

Daarnaast werk ik als zangdocent aan het ArtEZ conservatorium, geef ik workshops, cursussen en coachings en ben ik vocal coach van een vocal group. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers en sprekers van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Dat is wat ik het liefste doe als het gaat om vocal coaching: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!


BLOG

Wat anderen zeggen over ElkeZingt

Elke is niet alleen uitvoerig opgeleid- en gespecialiseerd in stemtechniek, ze heeft ook een grote hoeveelheid ‘live’ ervaring waardoor ik aansluiting voel met betrekking tot mijn professioneel bestaan als zangeres. Haar benadering is praktisch, doelgericht en ze weet een ontspannen sfeer te creëren. 


Brenda Bee

(zangeres)

 Wat zo fijn is aan Elke is dat ze je als professional volledig gelijkwaardig kan benaderen en je tegelijk ook super veel te leren heeft. Ze laat je volledig in je waarde, waardoor je echt de ruimte voelt om even lekker de leerling te zijn, ook al ben je zelf al jaren docent. Ze heeft echt hele scherpe oren en hele bak aan kennis en ervaring, maar bovenal is ze gewoon een fijn positief en energiek mens, waardoor je zin hebt om aan de slag te gaan. Marijke Nuchelmans

(zangeres - zangdocent)

Voornaam
E-mail*
Bericht
0 of 350