UNIVERSAL VOICE SYSTEEM

THE BASICS

Er is slechts beperkt plek, wees op tijd!

LEER IN 2 DAGEN GEGARANDEERD BETER ZINGEN EN SPREKEN

Hoe werkt mijn stem? En wat kan ik er allemaal mee?

Op meerdere data in 2024 organiseren we in omgeving Arnhem de cursus ‘Universal Voice System | Basics.

Deze tweedaagse cursus wordt gegeven door Elke Rouwmaat en duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er is een uur pauze. De locatie van deze cursus wordt nog bepaald, maar zal zijn in de omgeving van Arnhem.
Voor 320 euro, inclusief btw kan je deelnemen aan de cursus. 

Universal Voice System THE BASICS is een 2-daagse cursus waarin de ontwikkeling en training van jouw stem centraal staan.

Voor wie?

THE BASICS (Level 1) richt zich op zangers van alle niveaus, zangpedagogen, koordirigenten, logopedisten, acteurs en (openbare) sprekers.

Ben je al in bezit van de Universal Voice Guide, lees dan ter voorbereiding hoofdstuk 1 t/m3 alvast door.
Ben je nog niet in het bezit van de Universal Voice Guide maar wil je hem wel? Bestel hem dan hier. Gebruik je mijn unieke code ER2021UV1, dan krijg je korting op je aankoop van het boek.

Doel

4 stemkarakters, 8 klankkenmerken, 4 pijlers. Meer heb je niet nodig voor het optimaliseren van jouw vocale mogelijkheden. Dompel je onder in THE BASICS en je leert met onze handvatten in 2 dagen gegarandeerd beter zingen en spreken.

Personal Voice Plan

Wij brengen jouw doelen over in jouw eigen personal voice plan zodat je direct ziet wat je kunt ontwikkelen. We werken in deze cursus met kleine groepen. Zo kunnen we ruim tijd besteden aan het samen opstellen van jouw eigen personal voice plan. Daarbij staat jouw vocale doel centraal. Op die manier krijg jij in beeld wat jij zou moeten trainen om je doel te halen. Vanzelfsprekend krijg je ook het antwoord op de vraag hoe je dat doet binnen jouw individuele mogelijkheden.

WAT GA IK LEREN/ ONTWIKKELEN?

Jij leert op een snelle en effectieve manier jouw klank en sound die jij zoekt verbeteren. Zodoende ga je naar huis met:

  • Een grotere omvang
  • Een groter dynamisch (volume) gebruik
  • Meer controle in een heldere of ‘breathy’ sound
  • Een goed vibrato
  • Een vrijere klank
  • Meer scherpte/warmte/metaligheid/draagkracht, om zo de ideale klankkleur beter te leren en controleren
  • Oraal en nasaal zingen
  • Effecten maken

Dompel je onder in THE BASICS en leer in 2 dagen gegarandeerd beter zingen en spreken.

'Deze cursus is geschikt voor zangers/sprekers en pedagogen van alle niveau's en alle stijlen'

Je krijgt als zanger of spreker niet alleen antwoord op al je vragen over het gebruik van je stem.

Maar ook oefeningen en hulp om je stem te verbeteren voor meer vocale vrijheid, variaties en kleur.

Schrijf je daarom in voor UVS The Basics. Jouw stem wordt beter en makkelijker


Je weet en begrijpt wat je nog meer kan doen om het maximale uit je stem te halen en te genieten van wat je allemaal kan. Zodoende maken we het leuker voor je en tegelijk ook simpeler!


Na het volgen van THE BASICS (Level 1) kan je je stem thuis heel makkelijk verder ontwikkelen. Je doet dit met met behulp van ons boek en bijbehorende oefeningen, Of dat nu is voor het zingen in je amateurkoor is. Of als professional op de planken van een opera of een grote musical.


 
Zin om het maximale uit je stem te halen?
Meld je aan!
DATa: 20&21 september 2024
6&7 December 2024

LOCATIE: ELST (GLD)

€320-

DIT IS HET UNIVERSAL VOICE SYSTEEM:

Het Universal Voice System is een simpel en helder systeem om het maximale uit je stem te halen. Je leert en ervaart hoe je met de 4 universele stemkarakters kunt zingen en hoe ze klinken in het repertoire.
De 4 universele stemkarakters zijn spreken, fluisteren, roepen en klassiek.
We werken daarbij met 8 klankkenmerken om je stem verder te ontwikkelen en te verbeteren. En met de 4 pijlers (lichaam, adem, stemplooien en klankruimte) geven we je uitleg wat je precies doet.

 ZIN OM HET MAXIMALE UIT JE STEM TE HALEN?
MELD JE AAN!
DATA: 20&21 SEPTEMBER 2024
6&7 DECEMBER 2024

LOCATIE: ELST (GLD)

€320,-


Wat anderen zeggen over ElkeZingt

Ik vond de cursus heel nuttig en goed opgebouwd. Ook al heb ik regelmatig het boek gebruikt, nu vallen de kwartjes pas echt. Ook voor een ervarenere zangdocent/ zangeres is deze basiscursus dus een echte toevoeging. Door een de mix van algemene informatie en veel ruimte voor individuele aandacht, is een niveauverschil van kandidaten niet erg en juist nuttig. Ik heb goede aanknopingspunten gekregen om meer controle te krijgen over mijn eigen stem en meer duidelijkheid en richting te geven in mijn coaching.

Je bent een enthousiaste, geduldige coach met veel expertise en zorgt voor een fijne veilige sfeer, zonder dat de vaart eruit gaat.


Annelore Horn

(zangeres/zangdocent)

 Wat zo fijn is aan Elke is dat ze je als professional volledig gelijkwaardig kan benaderen en je tegelijk ook super veel te leren heeft. Ze laat je volledig in je waarde, waardoor je echt de ruimte voelt om even lekker de leerling te zijn, ook al ben je zelf al jaren docent. Ze heeft echt hele scherpe oren en hele bak aan kennis en ervaring, maar bovenal is ze gewoon een fijn positief en energiek mens, waardoor je zin hebt om aan de slag te gaan. Marijke Nuchelmans

(zangeres - zangdocent)

 De 2 daagse workshop universal voice the basics gedaan, gegeven door Elke Rouwmaat.

Wat een leuke workshop! Je leert in vogelvlucht hoe het systeem werkt en leert dit direct toepassen. Elke stelt je goed op je gemak waardoor ik zelfs alles voor de groep durfde te doen! Terwijl ik daar heel zenuwachtig voor was voor we begonnen. Elke geeft iedereen korte tips waarmee je verder kan en haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Echt een aanrader!Brigith Rietveld

(zangeres)

Hallo!

Ik ben Elke Rouwmaat: zangeres, vocal coach, en dirigent en bovenal: genieter van alles wat ik doe!

Ik heb altijd geprobeerd om iedere dag te doen waar ik blij van word - of het nou zingen is, coachen, maken of (ook niet onbelangrijk af en toe) helemaal niks doen. Dat heeft met tot nu toe alleen maar moois opgeleverd!


Als zangeres/pianist heb ik mogen spelen in uiteenlopende bezettingen op de meest uiteenlopende plaatsen:
Van solo in de Ziggo Dome Member Lounge tot met voltallige band in de Aston Martin Racing Hospitality VIP Lounge van de "24 uur van Le Mans", van Bruiloft-in-sprookjesachtig-kasteel tot feesttent op de kermis in het noordelijkste puntje van Nederland, van Eftelingtheater tot achtertuin-verjaardag. 

Maar ook zingen in theatervoorstellingen, meedoen in producties als The Wall van Pink Floyd of een liedjes-van-Toon-Hermans-programma begeleiden maken me ontzettend blij!


In mijn homestudio neem ik regelmatig stemmen op, zowel koortjes als stemmen voor tekenfilms of de Efteling. Dit heeft direct weer raakvlakken met mijn fascinatie voor stem: Door te acteren moet je stem 'meekleuren' en daardoor is iedere klus een enorm feest om het juiste geluid te zoeken.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 


Na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang heb ik eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Daarna ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem: een systeem wat zangtechniek op een concrete manier uitlegt met taal die iedereen begrijpt.


Op dit moment ben ik onderdeel van het kernteam en Master Teacher - Course Instructor binnen het Universal Voice Institute.

Daarnaast werk ik als zangdocent aan het ArtEZ conservatorium, geef ik workshops, cursussen en coachings en ben ik vocal coach van een vocal group. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers en sprekers van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Dat is wat ik het liefste doe als het gaat om vocal coaching: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!


Persoonlijke noot

Ik hoop dat deze cursus jouw als zanger en/of spreker blij maakt: de stem is een complex ding en mijn ultieme doel is het om het zingen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken en jou het plezier in het zingen te laten behouden en daarnaast je zoveel mogelijk te leren over dit instrument en de mogelijkheden ervan!ElkeZingt

Terms and Conditions   |  Privacyverklaring   |      |