UNIVERSAL VOICE SYSTEEM

TRAIN YOUR VOICE

Er is slechts beperkt plek, wees op tijd!

Zingen, zingen, luisteren, voelen en nog meer zingen

Train your voice met het Universal Voice Systeem

Op vrijdag 20 mei 2022 organiseren we in Elst (Gld) de workshop ‘Train Your Voice'

Deze workshop wordt gegeven door Elke Rouwmaat en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er is een uur pauze.

Lekker zingen? Niet moeilijk doen! Door de eenvoud en begrijpelijkheid van het Universal Voice Systeem is iedereen in staat zijn of haar stem sneller beter te leren gebruiken. Concrete heldere aanwijzingen helpen elke cursist zijn stem beter te begrijpen en te verbeteren. Het Universal Voice System gebruikt 4 pijlers, 8 klankkenmerken en 4 stemkarakters. Hiermee leer je elk gewenste klank te maken die jij wilt. Zingen is niet ingewikkeld! Zingen moet voor iedereen mogelijk zijn en dus helpen wij jou aan de perfecte tools om je stem gemakkelijk te trainen zodat zingen nog leuker wordt.


VOOR WIE?

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor zangers van alle niveaus, pedagogen, logopedisten, koren en koordirigenten die reeds in het bezit zijn van de Universal Voice Guide. De Guide gelezen hebben is echter geen absolute vereiste om te kunnen deelnemen.

 
MELD JE AAN!
DATUM: 20 mei 2022

LOCATIE: ELST (GLD)

€100,-


WAT GA IK LEREN/ ONTWIKKELEN?

We werken met het Universal Voice System door de hele dag meerstemmig te zingen. Je krijgt een korte uitleg van het systeem waarbij we elke keer een ander stuk instuderen.


Aan de hand van verschillende houdingen die je leert toepassen hoor je direct het resultaat hiervan op jouw klank. Daarbij ervaar je ook je eigen ademdruk en ademstroom en leer je begrijpen wat je wanneer nodig hebt.

Is je ademsteun niet optimaal dan moet je deze workshop doen omdat je hier voor het eerst leert ervaren en begrijpen wat men er mee bedoelt.


Je gaat alle klankkenmerken gebruiken die er zijn binnen de 4 stemkarakters waarin we het verschillende repertoire samen gaan zingen.


We geven iedereen ook oefeningen uit het boek mee na de korte 1 op 1 coaching die we doen om jouw persoonlijk advies en hulp te bieden.

Je krijgt daarop ook je eigen Personal Voice Plan met oefeningen om jouw vocale doel te bereiken. We sluiten af met vragen en antwoorden.


Zingen, zingen, luisteren, voelen en nog meer zingen. We gaan dus niet zozeer in op de stof, maar op de vraag hoe je met ons systeem in de praktijk kunt trainen. En dat kun je maar op 1 manier ervaren: door te doen.

PERSONAL VOICE PLAN

Bij het Universal Voice Institute komt elke deelnemer met zijn eigen ervaring en zijn eigen doelen; wij brengen die over op jouw eigen personal voice plan zodat je direct ziet wat je kunt ontwikkelen. Dat geldt dus ook voor het trainen van je stem. Samen met jou bekijken/ beluisteren we wat jouw vocale doel is en wat jij wilt trainen.

Voor dat doel geven we jou de tools om ook thuis, met behulp van de Universal Voice Guide, je stem steeds verder te kunnen ontwikkelen.'Deze workshop is voor zangers van alle niveau's, pedagogen, logopedisten en koordirigenten

DIT IS HET UNIVERSAL VOICE SYSTEEM:

Het Universal Voice System is een simpel en helder systeem om het maximale uit je stem te halen. Je leert en ervaart hoe je met de 4 universele stemkarakters kunt zingen en hoe ze klinken in het repertoire.
De 4 universele stemkarakters zijn spreken, fluisteren, roepen en klassiek.
We werken daarbij met 8 klankkenmerken om je stem verder te ontwikkelen en te verbeteren. En met de 4 pijlers (lichaam, adem, stemplooien en klankruimte) geven we je uitleg wat je precies doet.

 MELD JE AAN!


DATUM: 20 mei 2022

LOCATIE: ELST (GLD)

€100,-

Wat anderen zeggen over ElkeZingt

Je leert in vogelvlucht hoe het systeem werkt en leert dit direct toepassen. Elke stelt je goed op je gemak waardoor ik zelfs alles voor de groep durfde te doen!
Elke geeft iedereen korte tips waarmee je verder kan en haar enthousiasme werkt aanstekelijk!


Brigith Rietveld

(deelnemer basics cursus)

 Ik ben erg geïnspireerd door je workshop, ik vond het heel erg leuk en ook heel erg goed. Ik heb veel nieuwe mogelijkheden ontdekt voor mijn stem en ook hele bruikbare aanwijzingen om zelf verder mee te gaan. Wat ik ook erg prettig vond was ook de open sfeer, dat je lesgaf zonder morele vooroordelen of voorkeuren. Bedankt voor de beregoede workshop! 


Sadhu Bolland

(deelnemer workshop Rockin' Right)

Hallo!

Ik ben Elke Rouwmaat: zangeres, vocal coach, en dirigent en bovenal: genieter van alles wat ik doe!

Ik heb altijd geprobeerd om iedere dag te doen waar ik blij van word - of het nou zingen is, coachen, maken of (ook niet onbelangrijk af en toe) helemaal niks doen. Dat heeft met tot nu toe alleen maar moois opgeleverd!


Als zangeres/pianist heb ik mogen spelen in uiteenlopende bezettingen op de meest uiteenlopende plaatsen:
Van solo in de Ziggo Dome Member Lounge tot met voltallige band in de Aston Martin Racing Hospitality VIP Lounge van de "24 uur van Le Mans", van Bruiloft-in-sprookjesachtig-kasteel tot feesttent op de kermis in het noordelijkste puntje van Nederland, van Eftelingtheater tot achtertuin-verjaardag. 

Maar ook zingen in theatervoorstellingen, meedoen in producties als The Wall van Pink Floyd of een liedjes-van-Toon-Hermans-programma begeleiden maken me ontzettend blij!


In mijn homestudio neem ik regelmatig stemmen op, zowel koortjes als stemmen voor tekenfilms of de Efteling. Dit heeft direct weer raakvlakken met mijn fascinatie voor stem: Door te acteren moet je stem 'meekleuren' en daardoor is iedere klus een enorm feest om het juiste geluid te zoeken.


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 


Na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang heb ik eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Daarna ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem: een systeem wat zangtechniek op een concrete manier uitlegt met taal die iedereen begrijpt.


Op dit moment ben ik onderdeel van het kernteam en Master Teacher - Course Instructor binnen het Universal Voice Institute.

Daarnaast werk ik als zangdocent aan het ArtEZ conservatorium, geef ik workshops, cursussen en coachings en ben ik vocal coach van een vocal group. 

Ik heb gemerkt dat ik zangers en sprekers van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Dat is wat ik het liefste doe als het gaat om vocal coaching: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!


Persoonlijke noot

Ik hoop dat deze workshop jouw als zanger en/of spreker blij maakt: de stem is een complex ding en mijn ultieme doel is het om het zingen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken en jou het plezier in het zingen te laten behouden en daarnaast je zoveel mogelijk te leren over dit instrument en de mogelijkheden ervan!

ElkeZingt

Terms and Conditions   |  Privacyverklaring   |      |   

Insert Content Template or Symbol