UNIVERSAL VOICE SYSTEEM

ROCKIN' RIGHT

Er is slechts beperkt plek, wees op tijd!

Leer op een veilige manier hoe je de meest bekende effecten zelf kunt maken

Are You Rockin' Right??

Op vrijdag 26 april 2024 organiseren we in Elst (gld) de workshop ‘Rockin' Right'

Deze workshop wordt gegeven door Elke Rouwmaat en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er is een uur pauze.

“Nobody’s wife”, “Outlaw in ’em”: Wil jij, net als Anouk of Waylon zingen met een ruig rauw randje? Of wil jij zelfs leren grunten, growlen en high screams maken zoals in de metal scene? Dat kan! Maar hoe doe je dat op een verantwoorde manier? 

Universal Voice geeft je de tools. Tijdens de workshop rockin’right leer je op een veilige manier hoe je de meest bekende effecten zelf kunt maken en hoe je ze zelf steeds verder kunt ontwikkelen en versterken.

VOOR WIE?

ROCKIN’ RIGHT is gericht op zangers van alle niveaus, pedagogen, logopedisten en koordirigenten. Kennis van techniek is niet vereist om aan deze dag te kunnen deelnemen.

 
MELD JE AAN!
DATUM: 26 april 2024

LOCATIE: ELST (GLD)

€100,-


WAT GA IK LEREN/ ONTWIKKELEN?

Na een korte uitleg over het Universal Voice System ga je direct aan de slag met alle klankkenmerken uit het systeem maar met name onregelmatigheid, het laten ruisen, kraken, scheuren met je stem. We laten je alle mogelijke effecten maken en bouwen systematisch op hoe je die het beste leert maken en op een gezonde manier. Alle effecten laten we je ook zien met de beste stemband video films gemaakt van de beste hardrock grunters en screamers. We leren je ervaren waar in je keel de effecten gemaakt worden en met simpele oefeningen trainen we deze effecten. Centraal in onze workshops staat altijd: zelf doen!

De effecten die langskomen op deze dag zijn:

  • Grunt - growl 
  • Distortion
  • High Screams
  • Death Screams
  • Rattle
  • Creak


Per effect ervaar je: wat is de juiste houding en de juiste ademstroom en ademdruk. Voel wat de beste steminstelling is en natuurlijk ook: welke klank kleurt het effect? 

Je gaat naar huis met oefeningen waarmee je zelf verder kunt trainen.

Deze workshop staat garant voor een geweldige leerzame dag waarin je geluiden leert maken die je nog niet kende of durfde maken. En het is een super leuke dag waarin heel veel gelachen wordt wanneer iemand onverwachte mogelijkheden laat horen.
Role up your sleeves and get rockin’!


PERSONAL VOICE PLAN

Bij het Universal Voice Institute komt elke deelnemer met zijn eigen ervaring en zijn eigen doelen wij brengen die over op jouw eigen personal voice plan zodat je direct ziet wat je kunt ontwikkelen. Dus rock jij er al flink op los? Of growl jij nog een beetje voorzichtig en alleen in de auto als niemand je hoort? Universal Voice leert je how to ROCK RIGHT; rockeffecten vanaf de basis. En voor de meer ervaren zangers: how to ROCK ON! Perfectioneren en nog sterker je effecten kunnen inzetten.


'Deze workshop is voor zangers van alle niveau's, pedagogen, logopedisten en koordirigenten

DIT IS HET UNIVERSAL VOICE SYSTEEM:

Het Universal Voice System is een simpel en helder systeem om het maximale uit je stem te halen. Je leert en ervaart hoe je met de 4 universele stemkarakters kunt zingen en hoe ze klinken in het repertoire.
De 4 universele stemkarakters zijn spreken, fluisteren, roepen en klassiek.
We werken daarbij met 8 klankkenmerken om je stem verder te ontwikkelen en te verbeteren. En met de 4 pijlers (lichaam, adem, stemplooien en klankruimte) geven we je uitleg wat je precies doet.

 MELD JE AAN!


DATUM: 26 april 2024

LOCATIE: ELST (GLD)

€100,-

Wat anderen zeggen over ElkeZingt

Ik vind je dat je fijne workshops geeft, iedereen mag zichzelf zijn, en je zorgt zelf wel dat iedereen ook aandacht krijgt. En je doet dat heel soepel en ongemerkt, mooi. Wat ik gaaf vond om te zien is dat alle deelnemers houden van iets met de stem doen en willen meer ontdekken. Iedereen is geschikt voor jullie workshops. 


Jolanda Brus

(dirigent)

 Ik ben erg geïnspireerd door je workshop, ik vond het heel erg leuk en ook heel erg goed. Ik heb veel nieuwe mogelijkheden ontdekt voor mijn stem en ook hele bruikbare aanwijzingen om zelf verder mee te gaan. Wat ik ook erg prettig vond was ook de open sfeer, dat je lesgaf zonder morele vooroordelen of voorkeuren. Bedankt voor de beregoede workshop! 


Sadhu Bolland

(zangeres - zangdocent)

 Ik heb het zo ontzettend naar mijn zin gehad. Ik wist niet eens dat ik zulke geluiden kon produceren. Met name de death scream,grunt en de high scream met Distortion was zo ontzettend leuk!  Ik heb er gewoon energie van gekregen! 


Carmen Olierook

(deelnemer workshop Rockin' Right)

Hallo, ik ben Elke!

Ik ben Elke Rouwmaat, zangeres, vocal coach, dirigent en arrangeur voor vocale muziek. 


Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ik zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

Ik heb na mijn opleidingen Docent Muziek en Zang eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.


Daarna ben ik de opleiding tot Estill Master Trainer gaan doen, en na het behalen van mijn diploma ben ik me verder gaan verdiepen in het Universal Voice Systeem.


Nu ben ik onderdeel van het kernteam en Master Teacher - Course Instructor binnen het Universal Voice Institute.

Daarnaast werk ik als zangdocent aan het ArtEZ conservatorium, geef ik workshops, cursussen en coachings en ben ik vocal coach van een vocal group. 

Naast het vocal coach zijn is zingen en piano spelen mijn andere grote liefde: met Elke Keer Anders speel ik op de mooiste evenementen.


Ik heb gemerkt dat ik zangers en sprekers van alle niveau’s op een makkelijke, en praktische manier kan helpen beter te worden door ze te laten luisteren naar klank, ze concrete aanwijzingen en simpele oefeningen te geven voor de manier waarop ze hun klank kunnen verbeteren.


Dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!

Persoonlijke noot

Ik hoop dat deze workshop jouw als zanger en/of spreker blij maakt: de stem is een complex ding en mijn ultieme doel is het om het zingen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken en jou het plezier in het zingen te laten behouden en daarnaast je zoveel mogelijk te leren over dit instrument en de mogelijkheden ervan!

ElkeZingt

Terms and Conditions   |  Privacyverklaring   |      |